Broccoli-aardappeltaart.

Wat eten we vandaag …. dat zal ik u vertellen wij gaan broccoli-aardappeltaart maken de bereidingstijd is 20 minuten en de oventijd is 40 minuten, U leest het al \\\" makkelijk en snel\\\" en buiten dat is hij lekker en gezond .Eens een dagje geen vlees maar dit zal eens niet gemist worden .
In de introductie vertelde ik het al een gezonde maaltijd die snel te bereiden is , het valt niet altijd mee om iets lekkers op tafel te zetten de broccoli-aardappeltaart die ik en u gaan koken is word bereid voor 4 personen  en is ook zeer geschikt als vegetarisch maaltijd  want een dag geen vlees kan voor de gezondheid geen kwaad ….hier komen de ingrediënten .

      Boodschappenlijstje.

 1. 700 gram broccoli .(broccoli in kleine roosje en steel in plakjes)
 2. duo pak aardappelschijfjes.
 3. 6 eieren.
 4. 150 gram franse kwark (bak 500 gram)
 5. 2 tenen knoflook .(geperst)
 6. 100 gram belegen kaas. 
 7. 1 zak eikensla 
 8. 3 eetlepels sladressing knoflook .
 9. zout /peper.

      Werkmateriaal.

 • kom .
 • springvorm 24cm(doorsnee)
 • bakpapier.
 • garde.

Verwarm de oven  voor op 200 graden C.(heteluchtoven 180C.)Leg een royaal vel bakpapier in de springvorm en druk dit in de rand goed aan .Kook de broccoli in weinig water en zout 5 minuten .Giet af en laat dit goed uitlekken .Verdeel de aardappelschijfjes en de broccoli in laagjes in de springvorm en druk voorzichtig aan .

Klop de eieren los in de kom met de garde ,meng de kwark en de geperste knoflook en kaas er door .Breng op smaak met zout en peper en schenk de massa over de aardappelen en de broccoli bak de taart in 35 a 40 minuten goudbruin en gaar .

Neem de taart uit de oven en laat deze 5 minuten staan ,maak ondertussen de sla melange aan met dressing (deze kan u bewerken en aanvullen naar eigen wensen).Snijd de taart in punten en serveer hem dan met de salade .

Tip .

Koud is de taart ook heel erg lekker !

Eet smakelijk .
Andere interessante artikelen