Parijs een wereldstad

Parijs is de stad van de liefde en de stad van de vele bezienswaardigheden. Niet voor niets behoort de hoofdstad van Frankrijk tot één van de wereldsteden. Parijs is de metropool van Frankrijk en in deze veelzijdige stad wonen en werken maar liefst 11 miljoen mensen en jaarlijks komen er rond de 25 miljoen toeristen naar Parijs voor de vele bezienswaardigheden.
Parijs volledig ontdekken in één weekend is een onmogelijke taak. Voorafgaand aan de stedentrip naar Parijs is het verstandig de bezienswaardigheden te selecteren en dan nog is de keuze welke bezienswaardigheden aangedaan zullen gaan worden moeilijk te beperken. Parijs heeft veel te bieden en blijft elk jaar weer één van de meest geboekte stedenreizen. De prachtige gebouwen en architectuur zijn overal terug te vinden en wat te denken van alle mooie pleinen en de vele musea die bezocht kunnen worden.

Naast de bezienswaardigheden is Parijs ook de mode stad die veel hoogwaardige modemerken voort heeft gebracht en tot op heden gevestigd zijn in deze stad. De nummer één attractie van Parijs is zonder enige twijfel de Eifeltoren. De Eifeltoren staat tegenwoordig symbool voor de stad Parijs en jaarlijks trekt alleen de Eifeltoren al meer dan 6 miljoen bezoekers naar Parijs. De Eifeltoren is niet de enige toeristische attractie in Parijs zo is er nog de Notre Dame, Arc de Triomphe, Moulin Rouge en nog vele andere toeristische attracties die bezocht kunnen worden.

Daarnaast is op ongeveer 30 kilometer afstand van Parijs het attractiepark Disneyland Parijs gevestigd, ookal valt het buiten de stad Parijs toch heeft het de naam van de stad gekregen. Al met al is het onmogelijk om Parijs in een stedentrip te ontdekken en alle attracties, musea en pleinen aan te doen. Veel toeristen willen goedkoop naar Parijs en kiezen daarom vaak voor een lastminute naar Parijs. De mogelijkheden om een goedkope stedentrip naar deze veelzijdige stad te maken zijn met het vliegtuig, trein, bus of op eigen vervoer te gaan.
Andere interessante artikelen