Webwinkel starten met beperkt budget

0
43
blog placeholder

Het aantal webshops groeit gestaag. Dit is ook niet heel verwonderlijk omdat de drempel om zelf een webshop te starten erg laag is tegenwoordig.
Daar tegenover staat dat veel webshops het eerste jaar niet overleven omdat het runnen van een webshop onderschat wordt of te veel kosten worden gemaakt met geleend geld zonder dat hier direct inkomsten tegenover staan.

Kunt u zelf een webshop opzetten?

Een webshop starten met een klein budget uit eigen middelen kan een alternatief zijn. U begint klein naast bijvoorbeeld uw huidige dienstverband.
Als u dan besluit om klein te beginnen is het goed om te weten waar u kosten kunt besparen.
Op de inrichting en installatie van een webshop kunt u met de software van nu veel geld besparen.

Bedrijven die zijn gespecialiseerd in het opzetten en onderhouden van webshops zullen beargumenteren dat voor het opzetten van een webshop veel expertise nodig is of dat u zich moet focussen op het inkoop, verkoop en marketing proces.  Dit is allemaal waar en nu is het zo dat bepaalde mate van affiniteit met computers en de gebruikte technieken wel belangrijk is. Zo scheelt het als u weet wat een database is en hoe bestanden van de webshop gekopieerd kunnen worden via ftp naar een hosting provider. Als deze termen u niks zeggen dan zal de drempel wel hoger zijn en is het aan te raden eerst advies in te winnen.
Veel meer kennis is voor een beginnende webshop niet nodig. Nu zult u zich afvragen hoe dit kan. Dit kan namelijk zolang u geen eisen stelt aan een unieke vormgeving,navigatie of functionaliteit voor uw webshop die afwijkt van de beschikbare vormgevingen (templates) die in omloop zijn. En met de variatie aan templates op de markt is dit ook niet nodig. Op deze manier kunt u al met beperkte inspanning tegen zeer lage kosten al een mooie webshop online brengen.

 

Bespaar tot 750 euro

Wij zijn zelf low budget begonnen met het opzetten van een webshop in kraamcadeaus met Opencart. Opencart is één van de bekende softwarepakketten in de e-commerce markt naast andere platformen als OScommerce, Magnento , WordPress en Prestashop.
Ik ben zelf zeker geen expert en in het begin heb ik ook enkele dagen artikelen en handleidingen gelezen voordat ik het in de vingers had.
Ter illustratie, bedrijven die regelmatig Opencart installeren doen een standaard installatie binnen in 1 uur tot een halve dag. Dit is inclusief configuratie voor het instellen van het template, logo, aanpassen standaard kleuren, betaalmethodes en verzend methoden.
Een gemiddelde e-commerce dienstverlener die deze diensten (lees enkel standaard installatie) voor u kan verzorgen vraagt al snel 500 tot 750 euro. Hier krijgt u vaak dan wel support via een helpdesk bij. Voor een beginnende webshop eigenaar die zonder veel risico met een beperkt budget wil starten is 500 euro al een hoop geld wat u kunt besparen door enkele dagen aan zelfstudie te besteden.

 

Ga zelf aan de slag

Laat u niet direct bang maken door verhalen dat het maken van een website per definitie ingewikkeld is. Als de genoemde termen in dit artikel u niks zeggen moet er niet aan beginnen maar anders is het zeker de moeite waard.  Volg de stappen in de installatieprocedure van opencart (http://doc.hostjars.com/display/opencart/Installation) waarin alle installatie stappen duidelijk uitgelegd worden.  Als u in de loop van de tijd meer omzet draait kunt u alsnog overwegen om een extern bureau in te huren om de website verder te professionaliseren of te optimaliseren voor SEO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here