Wraps met kip recept

Waarschijnlijk eet je bij bijna elke avondmaaltijd wel vlees. Het kan biefstuk zijn, maar ook een lekkere schnitzel. En in het weekend bak je wellicht een frikandel, loempia, viandel of kroket. Toch is kip het meest gegeten vlees ter wereld.
Kip is niet alleen erg mager en dus gezond, maar ook erg lekker. Deze vleessoort is op vele manieren te bereiden, namelijk frituren, bakken en braden. Het is logisch dat er veel soorten kip recepten zijn.

Waarom kiezen zoveel mensen kip?

Een reden waarom zoveel mensen voor wraps met kip gaan, is dat kip heel mager is. Je kunt het veel eten zonder er echt dik van te worden. Dan moet je de kip natuurlijk niet frituren of met veel olie bakken, want dan wordt het wel vet. Daarnaast is kip goed te combineren met veel sauzen en andere ingrediënten. Omdat je zelf veel ingredienten aan een wrap kunt toevoegen, bestaan er heel veel recepten. In dit artikel zal ik een voorproefje geven van een lekker wraps met kip recept. Het is een pittig recept, omdat er piri pri kruiden in zitten.

De ingredienten die je nodig hebt zijn:
– Kruidenboter
– Bosui
– Piri Piri kruiden
– Kipfilet
– Tortilla

Bereiding:
Steeds meer mensen gaan wraps maken, omdat deze maaltijd erg gemakkelijk te bereiden is. Je kunt er voor kiezen om kip te bakken, maar je kunt ook kipfilet reepjes nemen.

Stap 1. Neem een tortilla en smeer deze in met kruidenboter.
Stap 2. Strooi wat kruiden en bosui over de tortilla.
Stap 3. Leg nu de kipfilet op de groenten en kruiden. Zorg dat het gelijkmatig verdeeld is.
Stap 4. Rol de tortilla dicht en geniet van je heerlijke maaltijd!

Als je van andere groenten houdt, kun je deze natuurlijk nog toevoegen. Er zijn veel smaakcombinaties mogelijk
Andere interessante artikelen