Schouderklachten

0
6
blog placeholder

Schouderklachten
Schouderklachten kunnen zich op verschillende manieren manifesteren. Als een stekende pijn bijvoorbeeld. Veel mensen hebben er dagelijks last van. In sommige gevallen gaat het zelfs zo ver dat mensen niet meer zelfstandig dingen kunnen doen. Bijvoorbeeld boodschappen doen.

Ontstaan van schouderklachten
Schouderklachten kunnen op heel veel verschillende manieren ontstaan. Ook kun je ze zowat overal oplopen. Wanneer je de was aan het ophangen bent, als je aan het verhuizen bent, als je aan het werk bent of als je aan het sporten bent. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van momenten waarop je schouderklachten kunt oplopen.

Symptomen
Een van de bekendste symptomen van schouderklachten is dat het vaak gepaard gaat met nekklachten. Een ander gegeven is dat wanneer je gebruik gaat maken van de arm, en dus ook de schouder, dat er een enorme pijn kan ontstaan. Deze voel je in de schouder, maar kan ook door stromen naar de schouderbladen, de nek en naar de arm.

Bovendien kan er ook pijn ontstaan wanneer je helemaal niets doet. Sommige mensen hebben zulke ernstige schouderklachten dat ze zelfs slaap problemen hebben. De pijn wordt, ondanks dat ze stil liggen, alleen maar erger. Op een gegeven moment kunnen ze niet meer rustig stil liggen. Je kunt er enorm onrustig van worden.

Behandeling
Als behandeling tegen schouderklachten wordt er vaak aangeraden om naar de fysiotherapeut te gaan. Deze kan je verder helpen door middel van oefeningen. Meestal krijg je na verloop van tijd ook oefeningen mee die je thuis kunt uitvoeren.

De meeste mensen hebben niet voor lange tijd schouderklachten. Meestal verdwijnen de schouderklachten na een aantal dagen. Vaak zijn dit acute schouderklachten. Bij chronische schouderklachten kan de pijn en de belemmering in het dagelijks leven voor langere tijd aanhouden. In zo’n geval adviseert men meestal om schouderoefeningen te doen. Dit kan worden gedaan bij een fysiotherapeut of thuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here