Het hypotheek krediet, benut de overwaarde van uw woning

Als u geld wilt lenen dan heeft u keuze uit vele leningen en kredieten, elk weer met de eigen voor- en nadelen. Als u overwaarde op uw woning heeft zou u het hypotheek krediet kunnen in overweging kunnen nemen, met deze leenvorm benut u de overwaarde van uw woning ten behoeve van een krediet. Hoe werkt dit nu precies?
Stel u heeft 60.000 euro overwaarde op uw woning en dit is vastgesteld door een taxateur. Als u geld wilt lenen dan zou u naar uw hypotheekverstrekker kunnen gaan en een hypothecair krediet van maximaal dat bedrag aan kunnen vragen. De aanvraagprocedure voor deze leenvorm zal eenvoudiger gaan aangezien de financieringsmaatschappij een onderpand gaat krijgen voor het geleende geld, deze zal dus eerder geneigd zijn het krediet toe te kennen. Bij een hypotheek krediet zijn er dus ook geen vastgestelde bedragen wat iemand kan lenen, het is afhankelijk van uw inkomen en van de overwaarde van het ontroerend goed, overigens kunt u naast uw eigen woning uiteraard ook ander ontroerend goed als onderpand gebruiken wat u bezit. Aangezien het maximaal te lenen bedrag afhankelijk is van andere factoren zou het best zo kunnen zijn dat u veel meer kunt gaan lenen dan dat u bij bijvoorbeeld een persoonlijke lening het geval zou zijn.

Hoe werkt een hypotheek krediet?
Het hypotheek krediet heeft nog meer voordelen aangezien het bedrag wordt uitgekeerd als extra krediet op uw betaalrekening. Dit betekend dat u een extra krediet op uw rekening gaat krijgen wat u kunt vergelijken met rood staan. U krijgt dus niet zoals bij een persoonlijke lening het bedrag ineens op de rekening gestort maar kunt er zelf voor kiezen hoeveel u opneemt, u betaald dan ook alleen rente over het opgenomen bedrag en als u het opgenomen bedrag weer aflost dan is het wederom voor opname beschikbaar. U lost ook af wanneer u dit wilt en hoeft dit dus niet maandelijks te doen, voorwaarde is wel dat wanneer u uw huis gaat verkopen u dan het krediet gaat aflossen. Tot die tijd bent u vrij om te doen met het bedrag wat u wenst. Het hypotheek krediet werkt dus anders dan de meeste leenvormen maar wel op een gunstige wijze voor de consument. Als u dus overwaarde op uw eigen woning of ander ontroerend goed heeft en bent extra financiële armslag nodig dan is het overwegen van een hypotheek krediet de moeite waard, dit is dan ook in de meeste gevallen de meest voordelige manier van lenen.
Andere interessante artikelen