Het belang van veilige voorzieningen voor uw paard

De meeste paardenliefhebbers willen hun viervoetige metgezellen het liefste aan huis houden en stallen. Dit is echter niet altijd mogelijk. In tegenstelling tot veel andere huisdieren, die eenvoudig in een omheining achter het huist geplaatst kunnen worden, hebben paarden veel ruimte nodig om te kunnen zwerven en bijvoorbeeld te oefenen. Om een goede weide voor uw paard te garanderen heeft u minimaal een hectare aan grond nodig voor elk paard dat u houdt.
Veel paarden eigenaren hebben deze ruimte aan huis eenvoudig genoeg niet, waardoor zij op zoek moeten gaan naar een externe stal en weide. Wanneer u uw paard aan huis wil stallen is het belangrijk dat u een faciliteit neerzet die veilig, handig en betaalbaar is. 

De prijzen van een paardenstal variëren
Een belangrijk aspect wanneer u op zoek gaat naar een geschikte paardenstal, al dan niet hét belangrijkste aspect, is goed te kijken naar de prijzen. De prijzen variëren namelijk heel erg. Zorg dus dat u goed rondkijkt voordat u uiteindelijk tot het kopen van een stal overgaat. U bent anders dief van uw eigen portemonnee.

Weide omheining kan een goede keuze zijn
Doorgaans is de meest voordelige vorm van omheining de zogenoemde weide omheining. Met een weide omheining kunnen paarden in hun weide gehouden worden, waar zij rustig kunnen rond lopen en kunnen eten en drinken. Dit is een zeer effectieve manier om uw paarden onder controle te houden en om ze gelukkig te maken. De buitenlucht is namelijk wat ze het lekkerste vinden, in combinatie met een heerlijke vrijheid. Het is echter wel belangrijk dat u de paarden in de weide een onderdak kunt bieden, wanneer het bijvoorbeeld gaat regenen of stormen. Een paardenstal is dus niet direct noodzakelijk, zolang u de paarden maar een fatsoenlijk onderdak kan bieden bij slechtere weersomstandigheden.
 
Ken de regels
Een belangrijk voordeel van het stallen van uw paard op een externe locatie, is dat er voorzieningen aanwezig zijn die u zichzelf niet kunt veroorloven. Denk bijvoorbeeld aan speciale wasrekken of overdekte maneges. Deze voorzieningen zijn erg duur, maar kunnen voor uw paard van zeer toegevoegde waarde zijn. Vooral als u van plan bent om uw paard te showen, heeft deze behoefte aan een veilige leefomgeving.
Andere interessante artikelen