Hoe sluit je een MacBook Pro aan op de televisie

In bezit van een MacBook Pro? Maar weet je nog niet hoe je deze kan verbinden met je televisie? Lees dan snel verder en gebruik je MacBook Pro niet alleen als een traditionele laptop, maar ook als een mobiel media apparaat.
Het aansluiten van je MacBook, MacBook Pro of MacBook Air op een televisie is waarschijnlijk iets waar je wel eens over hebt gedacht, maar Apple zelf biedt niet heel erg ondersteuning op dit punt. Daarom gaan we in dit artikel de vraag beantwoorden hoe je een MacBook Pro kan verbinden met je televisie.

Wat ben je nodig?
De onderstaande punten ben je nodig om een MacBook Pro te verbinden met een HDMI televisie.

  • MacBook / Mac Mini / iMac met Mini Displayport
  • Televisie / Monitor / Projector met HDMI ondersteuning

MacBook Pro verbinden met je televisie in 3 eenvoudige stappen
Wil je graag je MacBook Pro verbinden met een HDTV? Apple geeft je hiervoor geen uitgeschreven handleiding. Het bedrijf heeft geen directe eigen oplossing, maar in plaats daarvan raadt men aan om een Mini DisplayPort naar HDMI adapter te gebruiken. Met behulp van deze adapters kun je eenvoudige audio- en videosignalen versturen in de beste HDMI kwaliteit naar externe apparaten, zoals bijvoorbeeld televisies, projectors, monitoren en meer, zonder verlies in kwaliteit.

Mocht je liever je MacBook Pro draadloos verbinden met je HDMI televisie zoek dan op het internet naar een Apple TV, waarmee je eenvoudig het scherm kan spiegelen via je lokale draadloze netwerk.
De onderstaande modellen zijn instaat om zowel audio als videosignalen over de Mini DisplayPort te versturen. Helaas kunnen oudere modellen alleen video data versturen over deze verbinding. Ben je in het bezit van een Thunderbolt poort in plaats van een Mini DisplayPort? Dat maakt helemaal niks uit, want beide interfaces zijn volledig compatible met elkaar.

• MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012 en later)
• MacBook Pro (Retina, 15-inch, Early 2013 en later)
• MacBook Pro (Retina, Mid 2012 en later)
• Mac mini (Mid 2010 en later)
• Mac Pro (Mid 2010 en later)
• MacBook (Mid 2010 en later)
• MacBook Pro (Mid 2010 en later)
• MacBook Air (Late 2010 en later)
• iMac (Late 2009 en later)

Mocht je in het bezit zijn van een MacBook Pro met een HDMI poort, dan hoef je natuurlijk alleen maar een HDMI kabel te trekken van je MacBook Pro naar je televisie.

Een MacBook Pro kopen kan dus betekenen dat je ook direct in het bezit bent van een mobiel HTPC, waarmee je eenvoudig video’s kan bekijken van je MacBook Pro op je televisie. Ben je nog in het bezit van een oude laptop? Een MacBook Pro aanbieding kan ervoor zorgen dat je goedkoop aan 1 van deze laptops kan komen.
Andere interessante artikelen