Een portemonnee kopen blijft populair, ook in 2017

Jarenlang wordt er al geroepen dat portemonnees in de toekomst niet meer gebruikt zullen worden en we overstappen naar mobiel betalen. Een portemonnee is dan niet meer nodig, omdat onze telefoon de portemonnee zal vervangen. Klantenkaarten kunnen in een mobiele app worden toegevoegd en een leren portemonnee is functioneel niet meer nodig.
Heren kopen een portemonnee, omdat ze er mee gezien willen worden

Het tegenovergestelde blijkt, een portemonnee wordt steeds meer gezien als style icoon en een portemonnee koop je zeker niet voor de functionaliteit alleen. Een mooie cognac of donkerbruine leren portemonnee straalt wat uit als je een betaling doet in een winkel of op het terras. Steeds vaker gaat het om de vorm en het strakke model als heren een portemonnee kiezen. Immers moet het model goed in de broekzak zitten, maar zeker ook mooi zijn en mooi blijven. Een keuze voor hoogwaardig hals leder wordt steeds vaker gemaakt en bruintinten zijn meer en meer populair.

Een pasjeshouder in plaats van billfold portemonnee?

Er is wel een verandering gaande. Een traditionele zwarte billfold portemonnee wordt zeker nog verkocht, maar de trends wijzen uit dat portemonnees zonder muntvak steeds vaker verkocht worden. Deze modellen worden ook wel pasjeshouders genoemd, omdat er enkel ruimte is voor creditcards en eventueel briefgeld. Op deze manier blijft de portemonnee dun en flexibel. Muntgeld verdwijnt los in de broekzak, of wordt niet meer gebruikt. Hierdoor is je portemonnee een stuk lichter en prettiger te bewaren in je broekzak.

Naast deze trends blijven de zwarte portemonnees populair voor heren, ook in 2017. In het aankoopproces kiezen consumenten vaak voor een gelijk model of kleur als hun huidige model. Immers gaat de huidige portemonnee al enkele jaren mee en zijn we gewend geraakt aan de vorm, kleur en ruimte. Het is dan ook prettig als alle creditcards uit het oude exemplaar ook weer kunnen geplaatst in het nieuwe exemplaar.

Bent u toch nieuwsgierig naar nieuwe modellen, kleuren en vormen. Ori├źnteer je goed en kijk naar uitgebreide mogelijkheden. Immers gaat een portemonnee vaak meerdere seizoenen mee en wil je goed voor de dag komen! Daarnaast zijn er ook pasjeshouders die vaak dunner zijn en makkelijker mee te nemen. Dit kan een goed alternatief zijn voor de traditionele portemonnee.
Andere interessante artikelen