Wat is een Airfryer?

De Airfryer wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Voor veel mensen is het onduidelijk wat een Airfryer nu precies is. Is het een oven? Of is het een soort frituurpan? In feite is het een combinatie van beide. Het is een “heteluchtfriteuse” die je kunt gebruiken voor bakken, grillen, frituren en roosteren. Je hebt dus geen frituurvet of olie nodig om voedsel te kunnen bereiden. Dit zorgt ervoor dat frietjes en snacks tot wel 80% minder vet zal bevatten. Je kunt dus zeggen dat een Airfryer zorgt voor “gezonder frituren”.
Hoe werkt een Airfryer?

Een Airfryer werkt met hete lucht, waarbij er een zeer hoge temperatuur langs het te bereiden gerecht zal blazen in een circulerende beweging. Het product wordt hierdoor vanaf elke kant optimaal bereid. De nieuwe modellen hoef je ook niet meer voor te verwarmen. Je plaatst simpelweg het product van jouw keuze in de Airfryer en stelt de tijd en de temperatuur in. Dat is alles!

Is een Airfryer iets voor jou?

Wil jij ook goedkoper en gezonder frituren? Wil jij een gebruiksvriendelijk en multifunctioneel apparaat in de keuken om te kunnen bakken, roosteren, grillen en frituren? Dan zou een Airfryer zomaar iets voor jou kunnen zijn! Een Airfryer gebruikt minder energie dan een oven of een frituurpan, dus ook op de energiekosten kun je besparen. Je gebruikt geen frituurvet, wat niet alleen de smaak van de producten ten goede komt, maar er ook voor zorgt dat je geen vervelende frituurlucht in je huis hebt hangen. Een Airfryer bereid niet alleen op een gezondere manier friet en snacks, maar helpt je ook met het bereiden van groente en vlees en het bakken van taart of koek. Een Airfryer is een multifunctioneel apparaat voor in de keuken die je niet alleen helpt om gezonder te eten, maar je ook geld laat besparen.
Andere interessante artikelen