Baard soorten

Er zijn veel verschillende manieren om een baard te laten groeien. Maar welke soorten zijn tegenwoordig in de mode, wat moet je doen om deze te realiseren en bij welke gezichtsvormen passen deze het beste? Hieronder zetten we ze je op een rijtje voor je.
De kortere lange baard

Deze baard neemt de vorm van je gezicht aan. De lijnen volgen strak op je wang waardoor er een contrast komt met de rest van je baard. De onderkant van je baard kan je tot uiterlijk vijf centimeter lengte laten groeien. Deze baard past het beste bij je wanneer je van jezelf al veel beharing hebt aangezien deze stijl alleen werkt bij een volle baardgroei. Ook kun je met deze baard vorm een kleine of dubbele kin verbergen en kan het optisch voor een langer gezicht zorgen wanneer je een ronde gezichtsvorm hebt. Het duurt wel een tijdje voordat je deze baard kunt realiseren, na een paar maanden is deze pas op lengte. Je kunt hem laten groeien door op te letten dat je geen haren verliest tussen de nek en de kin, want deze vormen de basis van een volle baard. Ook is het belangrijk de juiste verzorgingsproducten te gebruiken, zoals een vochtinbrengende shampoo eens in de paar dagen, waardoor je baard zijn vocht behoudt en je tevens minder last hebt van schilfers.

De korte baard

Als je een baard wilt laten groeien die niet te lang mag zijn en als je meer wilt dan alleen stoppels in je gezicht, kun je kiezen voor de korte baard. Deze baard is eenvoudig te onderhouden en staat bij veel verschillende soorten kapsels. De vorm volgt de hoeken van je gezicht en kun je tot 1.5 cm laten groeien. Het is niet lastig om deze baard te realiseren. Je kunt hem immers binnen een maand creëren. Het vraagt alleen om onderhoud als hij eenmaal in volle bloei is. Zo kun je hem het beste wekelijks bij laten werken bij een barbier of je kunt hem thuis zelf trimmen. Het beste kun je hierbij gebruik maken van een verzorgende crème voor de gebieden om je baard heen, en van baardolie om de haren van je baard gehydrateerd te houden.

De stoppelbaard

Deze baardvorm is eenvoudig te realiseren en makkelijk in onderhoud. Hiervoor kun je je haar laten groeien tot ongeveer 5 mm, en hem dagelijks bijhouden met een trimmer. Hierbij kun je het beste je botstructuur volgen, want dit zijn namelijk de lijnen die je volgt bij het glad scheren van je wangen en je keel. Zorg ervoor dat je de scheerkop na elk gebruik ontsmet om irritatie op je huid te voorkomen.

Op de website van Voordelig scheren kun je allerlei producten op het gebied van scheren aan de hand van een aantrekkelijk lage prijs aanschaffen. Zo worden er scheermessen en scheerapparaten aangeboden, maar ook scheergel en aftershave balsem. Tevens kun je op de website andere verzorgingsproducten zoals body lotion of douchegel vinden. Neem maar eens een kijkje op Voordelig scheren.

 
Andere interessante artikelen