Groene kinderopvang zie je steeds meer!

Je kind achterlaten is voor veel ouders toch moeilijk; het is daarom fijn als je met vertrouwen en een goed gevoel weg kan gaan na het brengen van je kindje. Na het krijgen van mij dochter, ben ik met andere ogen naar de kinderopvang gaan kijken. Met die insteek ben ik deze opvang begonnen; de kinderen alle liefde en aandacht geven die ze verdienen waardoor ouders zonder (al te veel) schuldgevoel naar het werk kunnen!

Door mijn opleiding HBO Pedagogiek en jaren ervaring in de kinderopvang heb ik een eigen visie ontwikkelt. De  interesse in kinderen en hun ontwikkeling en voeding, hebben er voor gezorgd dat deze kinderopvang is ontstaan.
Groene kinderopvang vlaardingen

In ons kinderdagverblijf kunnen ouders hun kinderen achterlaten bij betrokken en liefdevolle pedagogische medewerksters. Wij vinden betrokkenheid en persoonlijke aandacht heel belangrijk. Zo zijn ouders in de ochtend welkom om nog even een kopje koffie of thee te drinken. Daarnaast voldoen wij graag aan de wensen van ouders en zullen we altijd meedenken en zo goed mogelijk meewerken (aan een oplossing).

Daarnaast willen wij ons onderscheiden door de kinderen mee te geven wat bewust leven is. Dit doen wij door verschillende aspecten:

  • Onze buitenspeelverblijf is met natuurlijke materialen. Denk aan boomstammen, takken, modder, hoog gras enz. Buitenspelen doen wij iedere dag! Onze binnentuin mag door de kinderen (tijdens de speelmomenten) altijd betreden worden.
  • Wij hebben konijnen. De kinderen mogen deze zelf, onder begeleiding van de pedagogisch medewerkster, voeren en verzorgen. Kinderen leren op deze manier omgaan met dieren wanneer zij zelf geen huisdier(en) hebben.
  • Wij eten zoveel mogelijk (biologische) producten uit de omgeving. Mochten we niet alles hier kunnen kopen, wijken we uit naar de biologische producten in de winkel.
  • Om de ecologische voetprint te verkleinen en uit het oogpunt respect voor dieren, kiezen wij voor vegetarische, gezonde en gevarieerde voeding voor de kinderen.Andere interessante artikelen