Outplacementtraject, hoe ziet dat eruit?

Outplacement, wat is dat nou eigenlijk? De kans is groot dat je wel eens van outplacement hebt gehoord, maar er nooit echt bij stil hebt gestaan. Outplacement is een begeleiding die je wordt aangeboden bij je ontslag. Vroeger was dit op de kosten van de werkgever, maar daar is sinds 2014 een verandering in te […]
Outplacement, wat is dat nou eigenlijk? De kans is groot dat je wel eens van outplacement hebt gehoord, maar er nooit echt bij stil hebt gestaan. Outplacement is een begeleiding die je wordt aangeboden bij je ontslag. Vroeger was dit op de kosten van de werkgever, maar daar is sinds 2014 een verandering in te zien. Een werknemer betaalt soms namelijk zelf zijn outplacement. Hieronder lees je meer over een outplacementtraject.

Nieuwe kansen

Het belangrijkste doel van outplacement is om je zo snel mogelijk weer aan een nieuwe baan te vinden die helemaal bij je past. Je krijgt weer de kans om na te denken wat jij echt wil en wat jij belangrijk vindt qua werk.

Was je vorige functie uiteindelijk helemaal niet zo uitdagend? Had je geen zin meer om te werken binnen het bedrijf? Of paste het bedrijf totaal niet bij jou? Dan kun je nu weer samen met een outplacementbureau op zoek gaan naar een baan die wel weer aansluit op jouw wensen van nu.

Nieuwe baan gezocht!

Wat kun je nou eigenlijk verwachten van een outplacementtraject? Outplacement staat ook wel voor intensieve begeleiding. Je wordt weer aan het denken gezet, krijgt hulp bij het solliciteren en gaat weer aan de slag met het benaderen van nieuwe bedrijven! Met als uiteindelijke doel een nieuwe baan vinden natuurlijk!

Van Ede & Partners helpt je verder

Ben jij ook op zoek naar een partner voor een outplacementtraject? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij Van Ede & Partners op www.vanede.nl. Dit outplacementbureau heeft het beste met je voor en draagt graag een steentje bij aan jouw carrière. Een carrière waar jij gelukkig van wordt!
Andere interessante artikelen