NederlandReview, Onafhankelijke en betrouwbare beoordelingen.

Ken je NederlandReview al? Misschien heb je de website wel eens bezocht om te kijken wat klanten over Zaful of een andere webwinkel te zeggen hebben. Maar wist je dat de website sinds kort helemaal vernieuwd is? De vernieuwingen op de website brengen een hoop voordelen met zich mee voor jou als gebruiker van de website. Maar wat voor voordelen zijn dit? En wat NederlandReview nou eigenlijk überhaupt voor een website? Daar vertellen wij je heel graag wat meer over. Lees verder over deze vernieuwingen en hoe de mensen achter NederlandReview hiermee jouw user experience (UX) willen verbeteren en het lezen en schrijven van reviews nog makkelijker willen maken.
Wat is NederlandReview?
NederlandReview is een website die allerlei soort bedrijven op de website plaatst. Deze verzekeringsbedrijven, luchtvaartmaatschappijen of autoverhuurbedrijven kunnen vervolgens door jou en andere klanten worden beoordeeld door middel van een review. Heb je een negatieve ervaring met een bedrijf, of wil je juist een bedrijf een pluim geven voor hun uitzonderlijk goede service of producten, dan kun je dat doen door middel van een review op deze website. Ook kun je het webshop of restaurant een cijfer geven. Op die manier kun je natuurlijk zelf je verhaal kwijt, maar, wat nog belangrijker is: andere mensen kunnen jouw review lezen en aan de hand daarvan beslissen of een telecombedrijf of energieleverancier hun geld wel of niet waard is. Als je zelf op zoek bent naar een leuke vakantiebestemming kun je de reviews van anderen weer gebruiken om uit te zoeken welk reisbureau of hotel als beste uit de bus komt. Op die manier blijven alleen de allerbeste bedrijven bestaan. Wie wil er immers bedrogen worden door een louche geldlener of kredietverstrekker?

Vernieuwingen
Sinds kort zijn er dus een paar vernieuwingen doorgevoerd op de website. De website heeft zelfs een compleet nieuwe layout gekregen. Dit zie al je meteen zodra je de website opent. Het felle oranje wat eerst de website overheerste (of anders in ieder geval prominent aanwezig was) is veranderd in een neutraal wit, hetgeen de website een rustige, professionele uitstraling geeft. Maar ook qua layout zijn er een aantal dingen aangepast. Zo staat de zoekmachine om bedrijven op te zoeken nu centraal in het midden van de homepage in plaats van ergens in een balkje bovenaan weggestopt. Daarbij is er in het overzicht van de categorieën het één en ander veranderd. Je kunt nu op ‘alle categorieën’ drukken en meteen een heel overzicht krijgen van alle categorieën en subcategorieën. Hiervoor kreeg je één lange lijst met categorieën en moest je met je muis op een categorie gaan staan om te zien welke subcategorieën eronder vallen. Heel onhandig, dus dat is veranderd. Natuurlijk blijft de optie om op de homepage naar beneden te scrollen en daar de meest bezochte categorieën te zien nog steeds bestaan, evenals de balk bovenin die deze categorieën ook laat zien. Als laatste zie je nu meteen de meest recente artikelen. En wat vind je van het nieuwe logo?

Gebruikersgemak
We hopen dus dat al deze veranderingen het gebruikersgemak vergroot en je helpt om snel het (soort) bedrijf te vinden waar je naar op zoek bent. Ook hopen we dat de nieuwe, overzichtelijke layout het je gemakkelijker maakt om reviews te lezen en plaatsen en voor bedrijven om op deze meningen en ervaringen te reageren. Jij als gebruiker van de website staat immers centraal. Wij wensen je veel plezier met (en gemak van) de nieuwe website.
Andere interessante artikelen